Kunstiturniir Terevisiooni otse-eetris

15. märtsi varahommikul oli Ida-Virumaa noorte kunstiturniir külas ETV hommikuprogrammis Terevisioon. Saatejuhtide Piret Järvise ja Martin Veismani abiga viidi läbi eksperiment, mille käigus pidid eelmisel aastal kunstiturniiril auhinnalistele kohtadele tulnud noored natuke enam kui pooleteise tunniga tuhandete televaatajate silme all maalima pildi teemal "Vabana sündinud". Seekordne teema on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja innustab noori mõtisklema vabaduse olemuse üle ning siduma seda enda ning tänapäeva eluga.

Pintslid haarasid Cer-Lyn Luhasaar Tallinna Arte Gümnaasiumist, kes saavutas Ida-Virumaa noorte kunstiturniiril 2017 "Unistustes peitub jõud!" nooremas vanuserühmas esikoha, ja kolmanda koha pälvinud Listte Liise Lilleorg Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumist ning vanema vanuserühma võitja Maria Bograya Kohtla-Järve Järve Vene Gümnaasiumist. Noored, kellest ükski pole õppinud kunstikoolis, said ülesandega suurepäraselt hakkama ning kolmest kaks jõudsid oma maalid valmis. Maria Bograya pühendas oma töö feministliku liikumise suurkujudele tänu kellele võib tema noore naisena elada vabana, otsustada ise oma elu üle ning täita oma unistusi. Cer-Lyn Luhasaare maalil oli kujutatud kosmose lõputust ning tiibu kui vabaduse sümbolit. Lisette Liise jõudis valmis küll meisterliku öise maastikumaali, kuid ei jõudnud lõpuni viimistleda töö peategelast oma hingelindu öökulli. Tänu sellisele tulemusele võivad kunstiturniiri selle aastased osalejad olla kindlad, et 3,5 tunnise maalimisajaga suudavad nad kindlasti oma ideed realiseerida.

Ida-Virumaa noorte kunstiturniir 2018 teemal „Vabana sündinud“ toimub Kohtla-Järve Järve Vene Gümnaasiumis 6. aprillil 2018. Turniiri, mille eesmärgiks on anda üldhariduskoolide andekatele kunstnikele võimalus ennast proovile panna 3,5-tunnisel kunstiturniiril, raames peab valmima etteantud teemal kohapeal suuremõõtmeline akrüülmaal ja teose kaitsekõne.​

Hindamine toimub kahes vanuserühmas:

  1. 7.-9. klass

  2. 10.-12. klass

Võitjad valib välja professionaalne žürii. Hinnalised kingitused antakse välja mõlema vanuserühma kolmele parimale. Võistlusel osalemise eest tunnustatakse tänukirjadega kõiki koole ja väikeste meenetega iga õpilast ning juhendajat.

Tänu fantastilistele toetajatele ootab Ida-Virumaa noorte kunstiturniir sel aastal osalema 50 noort üle Eesti. Jäänud on veel viimased vabad kohad.

Reeglid ja registreerumine: www.kunstiturniir.com

Saadet saab järelvaadata siit:

TEREVISIOON 15.03.2018


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square